Registreren  Inloggen
woensdag 28 juni 2017
Blog  
VBcentral.nl Blog

Visual Studio 2012 RC

Nu Visual Studio 2012 al de RTM (Release To Manufacturer) status krijgt in augustus wordt het tijd om deze versie eens te bekijken.

Read the rest of entry »

Code voor code – Reflection in .NET

Als .NET programmeur is de kans groot dat u vroeg of laat in aanraking gaat komen met Reflection. Reflection is de mogelijkheid om tijdens het runnen van uw code deze code te kunnen 'bekijken' en aan te passen.

Read the rest of entry »

Relationele database

Een relationele database kan gegevens in verschillende tabellen relateren door het gebruik van sleutels. Een primaire sleutel (PK) is een unieke waarde voor ieder record van de tabel. Verschillende tabellen kunnen met elkaar worden verbonden door een kolom toe te voegen waarin een verwijzing staat naar de PK van een andere tabel. Dit wordt de Foreign Key (FK) genoemd.

Read the rest of entry »

Opruimen met IDisposable

Veel .NET programmeurs onderschatten het belang van het opruimen van resources en het vrijgeven van geheugen. Het is waar dat .NET veel van dit soort dingen voor je regelt, maar dat wil niet zeggen dat de programmeur zelf geen verantwoordelijkheden heeft.

Read the rest of entry »

Tips voor Visual Studio

Deze keer een vijftal tips voor het werken in Visual Studio. Tijdens het VBevent van 11 april jl. hebben André Obelink en ik een sessie gegeven met een groot aantal tips & tricks voor Visual Studio. Voor de mensen die deze sessie gemist hebben, hierbij een aantal tips die mijn favoriet zijn en uw productiviteit zeker zal verhogen.
 

Read the rest of entry »

Generics in .NET Deel II: Co- en contravariantie

In mijn vorige blog over Generics hebben we gezien hoe we zelf een klasse of functie kunnen maken die gebruik maakt van Generics. Er is echter nog een aspect van Generics dat ik nog niet heb besproken, co- en contravariantie. Deze techniek is beschikbaar in VB sinds .NET 4.0

Read the rest of entry »

Hashtable - Equals en GetHashCode

Een Hashtable is specifiek ontworpen om efficient/snel elementen te kunnen toevoegen, verwijderen en opzoeken.
Het werkt door de op te zoeken key of de key van de toe te voegen entry via een hash functie om te zetten naar een hash code/waarde. Daarvoor gebruikt deze de van Object overgeërfde GetHashCode() method van het keytype.
 

Read the rest of entry »

Concurrency locking

Geen locking

Dit is de meest simpele vorm. De gebruiker die het laatst een update doet wint (zie figuur 4).

Read the rest of entry »

Het verloop van Scrum

Het onderstaande plaatje geeft het verloop van een project aan. Het product bestaat uit een lijst van taken die gedaan moeten worden, de product backlog. Uit die product backlog wordt per sprint een sprint backlog gemaakt. Deze shortlist bepaalt de werkzaamheden van de betreffende sprint.

Read the rest of entry »

Generics in .NET

Sinds .NET2.0 kunnen wij VB programmeurs gebruik maken van een techniek die 'Generics' heet. 'Generic' vertaald naar het Nederlands is 'algemeen', en dit dekt de lading aardig.
 

Read the rest of entry »
Sponsors
Blog menu
Zoeken in VBcentral Blog
Volg ons via TwitterVolg ons op LinkedIN    Volg ons op LinkedIN    Volg ons via de RSS feed
Copyright 2005-2016 VBcentral.nl   |  Privacybeleid  |  Gebruiksovereenkomst