Visual Basic ondersteunt nu ook .NET Standard 2.0

Met de release van .NET Standard 2.0 en Visual Studio 2017.3 worden .NET Standard Class Libraries ook gesupport in Visual Basic. Met de nu beschikbare templates maakt u eenvoudig crossplatform command-line applicaties maar ook cross-platform class libraries die tegen .NET Standard 2.0 gecompiled kunnen worden. Dit houdt in dat u uw eigen bestaande logica in Visual Basic .NET makkelijker kunt hergebruiken op andere platformen, zoals op MacOS of Linux. Dit was in het verleden ook wel mogelijk via Portable Class Libraries (PCL), maar deze waren qua mogelijkheden sterk beperkt. U kunt nu gebruik maken van alle API's die binnen .NET Standard 2.0 gedefinieerd zijn.

Visual Basic maakt nu overigens ook onderdeel uit van de .NET Command-Line Interface (CLI) Tools. Dit houdt in dat u de dotnet CLI kunt installeren op Windows MacOS X en bepaalde Linux distributies en dat u Visual Basic projecten kunt maken, aanpassen, compileren en uitvoeren zonder het gebruik van Visual Studio. 

Als u hiermee aan de slag wilt, verwijzen we naar een blogpost van Anthony Green, program manager van Visual Basic.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat op VBcentral gebeurd. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief! »

Over ons

Wij zijn gek op het Microsoft .NET ontwikkelplatform en haar ontwikkeltalen, maar we hebben een sterke voorkeur voor Visual Basic .NET! »

Neem contact op

VBcentral.nl
Bataafseweg 20
7101 PA Winterswijk
Nederland
+31 (543) 538 388
info@vbcentral.nl